Διακοπή καπνίσματος

ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΕΤΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ...ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!
Σύμφωνα με την τελευταία ταξινόμηση του Παγκόσμιου οργανισμού υγείας το κάπνισμα ανήκει στις ¨Ψυχικές και συμπεριφορικές διαταραχές¨. Δηλαδή πλέον ο καπνιστής δεν είναι απλά εθισμένος αλλά…ασθενής.

Η Ελλάδα παρουσιάζει ακόμη μια <<πρωτιά>>μεταξύ των δυτικοευρωπαικών χωρών με την μεγαλύτερη αναλογία καπνιστών (37.6% )και τον υψηλότερο αριθμό καταναλισκόμενων τσιγάρων κατά άτομο(3.199). Η έναρξη του καπνίσματος αρχιζει κατά την παίδικη και την εφηβική ηλίκια.Οι κύριες βλαπτίκες επιπτώσεις του καπνίσματος αφορούν: την αύξηση του ποσοστού εμφανίσεως στεφανιαίας νόσου, καρκίνου του πνεύμονα, χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας, αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων.

Ευθύνεται για την πρόωρη γήρανση την ουλίτιδα,την αλλαγή γεύσης όσφρησης, ακόμη και για την …λίπανση των μαλλιών μας.Και για όλα αυτά ενοχοποιείται ο καπνός που περιέχει πάνω από 4.000 ουσίες,ο οποίος σύμφωνα με κλινικές μελέτες πάνω από 60 εξ αυτών είναι γνωστά καρκινογόνα. Αυτό που πραγματικά σοκάρει όμως είναι ότι πολλές από αυτές τις ουσίες δεν περιέχονται στον φυσικό καπνό αλλά προστίθενται από τις βιομηχανίες τσιγάρων. ΝΙΚΟΤΙΝΗ , ΑΡΣΕΝΙΚΟ, ΑΜΜΩΝΙΑ, ΚΑΔΜΙΟ, ΜΕΘΑΝΙΟ, ΒΟΥΤΑΝΙΟ, ΜΟΝΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ, ΠΙΣΣΑ, ΑΚΡΥΛΑΜΙΔΙΟ… ΥΔΡΟΚΥΑΝΙΟ!
Όλα αυτά δεν είναι αρκετά να σας βάλουν σε σκέψεις ;
Δεν είναι αρκετά να κάνετε κάτι για το σώμα σας που θα αρχίσει να διαμαρτύρεται;
Nα ΣΑΣ δώσετε ζωή;

Μολονότι το 70% των ενηλίκων καπνιστών θα ήθελαν να διακόψουν το κάπνισμα μόνο το ένα τρίτο κάνει προσπάθειες αυτοβούλως .Οι τρέχουσες στρατηγικές καπνίσματος αφορούν την αξιολόγηση του καπνιστή στέκονται στο πρόβλημα και τον βοηθούν να ξεκινήσει και τελικά να αποβάλει τον εθισμό από πάνω του.Αυτές αφορούν τη ενίσχυση της θέλησης, συμβουλές από ιατρούς, θεραπείες συμπεριφοράς , υποκατάστατα νικοτίνης, νεώτερα φάρμακα ( βαρεκιλίνηβουπροπιόνη).

Ρωτήστε τους ειδικούς να σας κατατοπίσουν να σας συμβουλέψουν και κυρίως να σας πουν ότι:
· Σε 6 ώρες από την διακοπή του καπνίσματος επανέρχεται η παροδική αύξηση της καρδιακής συχνότητας και της αρτηριακής πίεσης στο φυσιολογικό.
· Σε 8 ώρες τα επίπεδα μονοξειδίου και νικοτίνης μειώνονται δραστικά.
· Σε 48 ώρες δεν υπάρχει νικοτίνη και μονοξείδιο του άνθρακα στον οργανισμό.
· Σε 3 μήνες βελτιώνεται ο βήχας και τα αναπνευστικά συμπτώματα.
· Σε 5 χρόνια ελαττώνεται ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής στο μισό.
· Σε 15 χρόνια ο κίνδυνος για καρκίνο του πνεύμονα δεν απέχει απ αυτόν του μή καπνιστή.…και αν δεν σας φτάνουν αυτά…..μετά από τρεις μέρες διακοπής κερδίζεται οικονομικά ένα εισιτήριο για τον κινηματογράφο
· Μετά από δέκα μέρες ένα καλό γεύμα σε ακριβό εστιατόριο.
· Μετά από 1 μήνα ένα ζευγάρι επώνυμα υποδήματα.
· Μετά από 2 μήνες μια εκδρομή σαββατοκύριακου.
· Μετά από 5 μήνες ένα ενοίκιο… μετά από 6 μήνες ένα μισθό… μετά από 8 ένα εισιτήριο στην Αμερική και μετά από 13 χρόνια και 4 μήνες διακοπής αγοράζεται ένα καλό αυτοκίνητο.

Μην αμφιβάλετε για τα παραπάνω μην αμφιβάλετε για τον εαυτό σας κάντε ένα δώρο σε εσάς τους ιδίους και στα παιδιάσας...ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΖΩΗ.
Ρωτήστε τους ειδικούς γιατρούς να σας καταρρίψουν όλους τους μύθους και να σας δείξουν την πραγματικότητα σε ότι αφορά το κάπνισμα και τις επιπτώσεις του.  

Κοινοποιήστε

«Ακολουθήστε μας στο Facebook»